Окружно такмичење „Шта знаш о саобраћају“

13.5.2018. одржано је окружно такмичење из познавања саобраћаја у ОШ „Свети Сава“ у Бајиној Башти. Ученици наше школе остварили су следеће резултате:

  • Александар Марковић, ученик 6. разреда освојио је 1. место – пласман на републичко такмичење
  • Милан Марковић, ученик 7. разреда освојио је 2. место
  • Лука Ранковић, ученик 8. разреда освојио је 3. место
  • Марија Ђукановић, ученица 5. разреда освојила је 4. место
  • Кристина Вуловић, ученица 5. разреда освојила је 6. место

Ученике је припремао наставник Горан Катанић.

Учествовали су ученици из седам општина златиборског округа, подељени у две старосне категорије. Бајину Башту представљали су ученици ОШ “Свети Сава“ и ОШ “Душан Јерковић“.

Такмичење се састоји се из теоретског дела – решавања тестова и практичног – вожња на полигону спретности и полигону градске вожње. Нови полигон, на коме се бодује вожња ученика у условима који подсећају на градске, израђен је на теренима СТЦ.

Комисију, која је прегледала тестове и пратила вожњу на полигону градске вожње, чинили су припадници саобраћајне полиције – Полицијске станице у Бајиној Башти: Симеуновић Горан и Бошковић Бошко и два припадника Полицијске станице у Косјерићу.

Вожњу ученика на полигону спретности бодовали су наставници: Данијела Зарић, Милош Росић, Дејан Нешковић и Горан Катанић.

Цео ток такмичења медијски су пропратили РТВ „Прима“и новинар Милан Андрић.

Екипни пласман:

Бајина Башта је заузела прво место у генералном пласману, као и прво место у категоријама „Б“ (ученици петог и шестог разреда) и „Ц“ (ученици седмог и осмог разреда).

Награде за по три првопласирана ученика по категоријама (качкете, мајице и ранчеве) обезбедио је АМСС – огранак Бајина Башта.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>